Huikka muutokselle!


Millainen yritys Ohakune on ja miksi olemme olemassa? Tämän kertomuksen tarkoituksena on avata hieman sitä miksi Ohakune on ylipäätään perustettu. Samalla haluamme raottaa meidän ajatusmaailmaamme tämän päivän virvoitusjuomamarkkinasta.

 

Lähdetäänpä liikkeelle pienellä taustoituksella. Useissa maissa ympäri maailman ihmiset kärsivät ylipainosta, kun runsaita määriä energiaa ja kaloreita on saatavilla helposti erilaisten ruokien ja juomien muodossa. Erityisesti virvoitusjuomia naukkaillessa tulee usein huomaamattaan imutelleeksi huimia määriä energiaa. Ja sehän on energiaa, joka ei kuitenkaan tuo mukanaan kylläisyyden tunnetta. Tämä johtaa ylimääräisten kaloreiden kertymiseen kroppaan ja sitä kautta painon nousuun. Siksi yleisesti ottaen omiin juomatottumuksiin kannattaakin kiinnittää huomiota siinä missä syömistapoihin.

Virvoitusjuomistahan tulee usein niitä surullisen kuuluisia ”turhia kaloreita”. Tuleehan niitä myös alkoholista mutta nyt keskitymme lähinnä alkoholittomiin juomiin. Virvoitusjuomien sisältämän suuren energiamäärän lisäksi ne ovat usein muutenkin ravintoarvoiltaan ja ainesosiltaan heikkoja. Monesti niissä ei ole paljon muuta kuin suuri määrä sokeria ja epämääräisiä maku-, väri- ja säilöntäaineita. Näin ei tietenkään ole kaikkien juomien kohdalla, mutta suurimman osan valitettavasti kyllä. Tästä vinkkelistä virvoitusjuomien naukkailu ei kuulosta kovin houkuttelevalta. 

Entäpä se muutos?

Me Ohakunella koemme nämä asiat tärkeiksi ja haluamme haastaa ihmisten juomatottumuksia tuomalla mukaan erilaisia vaihtoehtoja. Meidän mielestämme virvoitusjuomamarkkinoilla on aivan liikaa heikkolaatuisia, keinotekoisilla aromeilla ja överillä sokerilla maustettuja litkuja. Meidän ajatusmaailmassa juomien ei tarvitse sisältää niin paljon sokeria maistuakseen hyvältä. Aitojen makujen synnyttämiseksi voi käyttää laadukkaampia raaka-aineita kuin mitä yleisesti käytetään. Tätä muutosta haluamme olla rakentamassa!

Meidän tavoitteenamme on saavuttaa aina paras mahdollinen maku - parhailla mahdollisilla ravintoarvoilla. Tästä voi juolahtaa mieleen kysymys: miksi ihmeessä ylipäätään teemme limonadeja, emmekä esimerkiksi vitamiinivesiä, jos ravintoarvot ovat meille niin kovin tärkeitä? Tarkoituksemme ei lähtökohtaisesti ole tehdäkään funktionaalisia terveysjuomia vaan terveellisempiä (ja ehdottomasti paremman makuisia) tuotteita virvoitusjuomakategoriaan. Ainahan se on parempi, jos niitä voi nauttia paremmalla omatunnolla.

Me uskomme, että maailma tarvitsee enemmän vastuullisesti tuotettuja, luonnollisesti maukkaita virvoitusjuomia. Ainakin mitä tulee sokeriin, emme kailota täystyrmäyksen puolesta – vaan puhumme enemmän kohtuullistamisesta. Ajatus on saman suuntainen kuin suosiotaan nostaneissa miedoissa oluissa. Jokainen tietää, että alkoholi on lähtökohtaisesti pahasta, eikö? Mutta jos juon oluen, jossa on 2,5% alkoholia tuhdimman 5%:n sijaan, niin onhan se pienempi paha. Tästä vinkkelistä parempi vaihtoehto, uskallamme ajatella!

Matalamman sokeripitoisuuden lisäksi haluamme käyttää tuotteissamme ainoastaan aidosti laadukkaita raaka-aineita. Kyllä, edellä mainittua kuulee tänä päivänä monen suusta… Joten seuraavaksi pääsetkin kuulemaan konkretiaa panimomme luonnollisesta sykkeestä: esimerkiksi tuotteissamme oleva inkiväärimehu – ei, se ei tule purkista tai esansseista. Valloittava inkiväärimehun maku syntyykin oman käden kautta, siis itse kylmäpuristetuista inkivääreistä. Luomuinkivääreistä, tottahan toki! Ai niin, listaa voisi jatkaa vaikkapa oikeiden yrttien ja kasvien, kuten luomuteen käytöllä. Joukkoon mahtuu niin sitruunaruohoa kuin humalaakin, hibiskusta unohtamatta. Näistä uutamme makuja tuotteisiimme.

Suosimme aina parhaita raaka-aineita ja mahdollisuuksien mukaan luomulaatuisena. Kaikista tuotteistamme löytyykin luomujuurikassokeria ja limonadeissamme käytämme luomusitruunamehua. Makujen uuttaminen aidoista raaka-aineista ei tietysti ole se kaikkein nopein ja tehokkain tapa valmistaa juomia. Näin toimimalla saamme aikaan haluamiamme aitoja makuja. Parhaan makuelämyksen saavuttamiseksi joutuu yleensä näkemään enemmän vaivaa – kokemus on onneksi osoittanut, että lopussa se kiitos seisoo!

Täysin uudenlaisien makukokemuksien luominen on meille tärkeää ja inspiroivaa. Kokeilemmekin välillä hulluilta kuulostavia yhdistelmiä, koska miksipäs ei? Toistaiseksi emme ole vielä lanseeranneet kaikkein villeimpiä ajatuksiamme, ehkäpä vihreä tee-limonadia lukuun ottamatta. Uskallamme ylpeästi luvata, että villejä ideoita riittää roppakaupalla ja reseptiikkakehitys meillä on jatkuvaa. Toivottavasti tulevaisuudessa juuri sinulla on mahdollisuus bongata niitä koriisi kauppojen hyllyiltä!

Mutta eihän oteta asioita kuitenkaan liian vakavasti - juomiahan ne vain ovat. Haluamme tuotteillamme luoda merkityksellisiä makuelämyksiä ja iloa ihmisten arkeen – huikka kerrallaan!